Μεγάλη Άμμος…το απάγγειο των Ιστιοπλόων…Παναγιά Κανάλα Κύθνος

Μεγάλη Άμμος το απάγγειο των Ιστιοπλόων

Παναγιά Κανάλα Κύθνος

 

Παναγιά Κανάλα Κύθνος, Almyra Café Tavern & Kythnos Retreat by Mystic Neverland

 

Το Αιγαίο Πέλαγος αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα.
Οι ήπιες και προοδευτικές μεταβολές στη θερμοκρασία σε συνδυασμό με σταθερούς και προβλέψιμους ανέμους, οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των νησιών, η απουσία παλίρροιας και ρευμάτων, τα πεντακάθαρα νερά και οι αναρίθμητοι ανεξερεύνητοι κόλποι, τα γραφικά νησιά, η δυνατότητα για ψάρεμα, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, σαφώς συνθέτουν τις πιο ονειρεμένες ιστιοπλοϊκές διακοπές.
Κανένα άλλο μέρος στον κόσμο δεν συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί.

 

Λίγα λόγια για τη Μεγάλη Άμμο, Παναγιά Κανάλα

Κύθνος: 

Η ομορφιά της απλότητας στην πιο αυθεντική της μορφή

Tips

  • Φυσική Προστασία από τα μελτέμια
  • Αμμώδεις Βυθός με λίγα φύκια – Ρηχά νερά
  • Ο κόλπος παρέχει καλό κράτημα

 

Στον ευρύτερο όρμο της Κανάλας, στην ανατολική πλευρά του νησιού της Κύθνου, βρίσκεται η παραλία της Μεγάλης Άμμου.

Ο δημοφιλής οικισμός της Κανάλας είναι χτισμένος γύρω από το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού στο οποίο βρίσκεται η εκκλησιά της Παναγιάς Κανάλας με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που βρέθηκε από ψαράδες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία της Μεγάλης Άμμου, προτιμάται τόσο από τους παραθεριστές του οικισμού όσο από τους επισκέπτες που βρίσκονται στο υπόλοιπο νησί και καταφθάνουν στο γραφικό χωριό της Κανάλας.

Όπως μαρτυρεί και το όνομά της η παραλία της Μεγάλης Άμμου είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Κύθνου. Η παραλία της απλώνεται στον κόλπο που σχηματίζεται στα δεξιά του οικισμού, ενώ στα αριστερά βρίσκεται η επίσης όμορφη παραλία των Aντώνηδων. Μεταξύ της παραλίας της Μεγάλης Άμμου και της χερσονήσου της Κανάλας σχηματίζεται μια μικρή παραλία που φιλοξενεί συνήθως τα ψαροκάικα, το λεγόμενο Αμμουδάκι.

Ο κόλπος της Μεγάλης Άμμου με την χρυσή αμμουδιά και  τα γαλανά νερά είναι ιδανικός τόσο για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού όσο και για οικογένειες με παιδιά.  Κατά μήκος της παραλίας φύονται λιγοστά διάσπαρτα αλμυρίκια, μερικά από αυτά στην κυριολεξία τα χτυπά το κύμα καθώς και επίσης ομπρέλες με ξαπλώστρες από το

Almyra Café Tavern που λειτουργεί στην παραλία και παρέχει τις υπηρεσίες του στους λουόμενους.

Στο Almyra Café Tavern μπορείτε να γευθείτε την κυθνιακή παραδοσιακή κουζίνα και  φρέσκα ψάρια που φθάνουν καθημερινά από τα ψαροκάικα. Μπορείτε επίσης να πάρετε το πρωινό σας είτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας καφέ, γλυκίσματά ή παγωτό μετά το μπάνιο σας.

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε παροχές ολιστικής υγείας και ευεξίας από το Kythnos Retreat με την εγγύηση της Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center, καθώς και για τους λάτρεις της θάλασσας υπάρχει τμήμα Sup & Kayak Adventure, Sup Yoga & Meditation. 

 

Γεωγραφικό Στίγμα (στο κέντρο της παραλίας):
37°20’47.38″ (Γωγραφικό Πλάτος)
24°25’55.24″ (Γεωγραφικό Μήκος)

Πρόσβαση στην Παραλία της Μεγάλης Άμμου μέσω θαλάσσης:

Ξεκινώντας με ορμητήριο συνήθως τα Λουτρά ξεχωρίζει μετά από διαδοχικούς όρμους στα μέσα περίπου της νοτιανατολικής πλευράς η Παναγιά Κανάλα χτισμένη πάνω στην πευκόφυτη χερσόνησο και ακολουθεί η παραλία της Μεγάλης Άμμου. Ο κόλπος της Κανάλας είναι ανοικτός νότια και ανατολικά και απαιτείται προσοχή στην ξέρα στην είσοδο του κόλπου.

 


© 2024: Kythnos Retreat & Luxury Massage Services | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress